De Alde Mar 24
9035 VP
Dronrijp

post@deslager.nl
T (0517) 23 12 00
F (0517) 23 15 00
23-1-2018 - STUDIE REIS IERLAND
Op 16 en 17 januari jl. hebben Hans Kerkhof, van de Frysk Black Angus runderen, en Wichard van Huisstede samen een studiereis naar Ierland gemaakt. Om aan de groeiende vraag van de Frysk Black Angus runderen te blijven voldoen, dienen er weer nieuwe jonge dieren aangekocht te worden. Het Frysk Black Angus verschijnt namelijk steeds vaker op verscheidene menukaarten.
Het uitgangspunt van de studiereis was het kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit op een continue basis. De vraag die hierbij centraal stond was het importeren van jonge stieren of ossen (gecastreerde stieren). Tot op heden hebben we met het Frysk Black Angus nog enkel met vrouwelijk vee of ossen gewerkt. Stieren zouden echter commercieel beter kunnen zijn, door de snellere groei die deze beesten halen. Dit kan oplopen tot 1,6 kg levend gewicht per dag. Ossen daarentegen halen ‘slechts’ 1,0 kg groei per dag.
De ossen groeien dus aanzienlijk langzamer.
Deze langzamere groei resulteert echter in een betere kwaliteit en smaak van het vlees. Bovendien wordt er een mooiere marmering behaald dan bij de stieren, en door de minder explosieve groei is het ook net wat meer ‘tender’. Dit is bijvoorbeeld al goed te merken bij het snijden van het vlees, waarbij het mes een stuk makkelijker door het vlees glijdt. De Ierse veehouders en slachterijen bevestigden dit ook tijdens het bezoek.

Er is dan ook besloten om vanaf dit moment enkel nog met ossen te werken.

Om op deze manier de top kwaliteit die u van ons gewend bent te blijven waarborgen.

 

Heeft u ook interesse in het

Frysk Black Angus? Neem dan contact op met Van Huisstede dé Slager, wij geven U

graag verdere informatie omtrent de opties van dit mooie vlees.

 

Klik voor de website: www.fryskblackangus.nl  

 

ZOEKEN
artikelnummer

omschrijving

zoeken