Smakelijk vlees

dé Slager

 • Home

De historie

In 1997 begon Wichard van Huisstede in Dronten een thuisbezorg slagerij voor particulieren, de vleescentrale, wat in ongeveer vijf jaar tijd als vanzelf overging in een horecaslagerij. Doordat Wichard samen met zijn gezin in Dronrijp woonde en er zich op het bedrijventerrein van Dronrijp een mooie kans voordeed, werd er besloten om een nieuwe slagerij met huis te bouwen. Sindsdien woont en werkt Wichard in Dronrijp.

Hoe dit allemaal is ontstaan?
Het begon allemaal op 8 jarige leeftijd, uit school ’s maandags bij zijn vader, die slagersknecht bij de plaatselijke slager was, kijken naar het slachten van de koeien en varkens. Later ging dit over in het meehelpen met worst maken in de vakanties, maar ook werden de eerste stappen gezet om te leren snijden, uitbenen en vliezen. In die periode deed zijn vader ook huisslachtingen op zaterdagmiddag; hierdoor leerde hij ook het slachten van lammeren, koeien en paarden.

Ik kreeg hierbij al snel het vertrouwen van mijn vader, omdat ik mijn mes meteen goed vasthield. Op deze manier heb ik op jonge leeftijd de eerste van het echte ambachtelijke slagersvak kunnen leren.

Toen Wichard eenmaal van de lagere technische school afkwam, kon hij eindelijk werk gaan zoeken in een slagerij. Dit werd een slagerij in Hilversum, waar hij als leerling begon met uitbenen, kant snijden en worst maken. Op zaterdag moest hij dan ook meehelpen in de winkel, maar hier lag zijn passie duidelijk niet. Na zes weken kwam zijn vader kijken en zei: “Hier leer je het vak niet, ik zoek een echte slagerij voor je.” Dit is Alfrink in Naarden geworden. Hier heeft Wichard het ambacht onder de knie gekregen. Dit kwam vooral vanwege het werken met de eigen limousines. Deze werden geslacht, uitgebeend en kleingemaakt voor in de winkel. Slager Alfrink gaf Wichard toen het advies om ieder anderhalf jaar een ander slagersbedrijf te zoeken. Op deze manier zou hij het vak echt leren. Dit advies is de rode draad geworden in de jaren die volgden. Na Alfrink werd dan ook naar Amsterdam gegaan, naar de gebroeders Meinen. Hier kwam ook de worstmakerij en maaltijden bereiden op het programma. Dit aspect van het slagersvak werd op deze manier ook goed geleerd.

Na twee ambachtelijke winkelslagerijen, werd besloten om naar de supermarktslagerij in de Maxis megastore te Muiden te gaan. Hier werden 40 koeien en 120 varkens per week verwerkt. De gedachte achter deze werkplek was meer snelheid in het snijden krijgen, maar ook de diversiteit in het vlees snijden te leren.

In deze periode veranderde er privé ook het nodige. Wichard leerde zijn toekomstige vrouw Anita kennen (dit bracht ook weer kansen met zich mee). Anita woonde op een boerderij als dochter van een boer en veehandelaar. Door veel mee te lopen met haar vader op de boerderij en op de verschillende veemarkten, werd er ook geleerd om een levende koe te taxeren op gewicht en kwaliteit. Bovendien werd ook het thuis afmesten geleerd. Eigenschappen die later zeer waardevol bleken te zijn.

Na een jaar gewerkt te hebben bij de Maxis. Is Wichard toch weer terug gegaan naar de gebroeders Meinen. Maar deze keer als chef winkelslager, weer een nieuwe uitdaging en de eerste stappen werden gezet in het zelf leidinggeven. Nadat er weer anderhalf jaar was verstreken werd er gesolliciteerd bij de horecaslagerij ‘Chateau Briand’ in Diemen. Horeca was een gebied dat tot dan toe nog buiten schot was gebleven. Later werd door de heer Eijmert Teekens besloten dat Wichard een recentelijk geopende slagerij in de Amsterdamse Poort onder zijn hoede moest nemen.
Na twee jaar leiding te hebben gegeven aan de slagerij in de Amsterdamse Poort wordt er een grote stap gemaakt naar een rundvlees groothandel op het abattoir in Amsterdam. Na vijf maanden als snijder gewerkt te hebben. Werd ook de geslachte verkoop en later ook de inkoop van geslacht vee aan de functie toegevoegd. Op deze manier leerde Wichard ook in deze tak van het slagersvak de weg goed kennen.

Na al deze bedrijven en opgedane ervaringen werd de stap gemaakt om écht op eigen benen te gaan staan. In Dronten werd een thuisbezorg slagerij geopend met vers vlees op maat verpakt. Hiermee was Wichard achteraf zijn tijd ver vooruit. De Nederlandse consument was er zonder het gebruik van internet nog niet klaar voor deze service. Hierdoor werd geleidelijk het roer omgegooid, door met (h)eerlijk vlees de horeca te gaan voorzien. Er werd van begin af aan ingezet op kwalitatief hoogwaardig vlees dat we nu als duurzaam zouden bestempelen. Dit was toentertijd niet altijd de makkelijkste weg, maar bleek wel de juiste weg. Wat erin resulteerde dat in November 2002 een eigen slagerij kon worden neergezet in Dronrijp. Hier heeft Wichard samen met zijn vrouw en een hulp een moderne verwerkingsslagerij opgestart.

Sinds de start in Dronrijp, is er veel veranderd. Ondertussen staat er een slagerij met 15 medewerkers. Die elke dag klaarstaan om de bestellingen vers te snijden en klaar te maken. Uiteindelijk is er met de komst van zijn zoon Jardo in 2018 ook besloten om de slagerij uit te breiden. Hierdoor hopen we nog vele jaren voor u klaar te mogen staan.

deslager vanHuisstede

 

  • SMAKELIJK VLEES

   Gratis thuisbezorgd

   bezorging Gratis thuisbezorgd In Friesland bezorgen we gratis bij u thuis vanaf €50,- dit doen wij middels eigen transport. Buiten Friesland zitten hier €7,95 aan bezorgkosten aan verbonden. Hierbij geldt voor 09:00 bezorgd de volgende dag in huis.
  • LEKKERNIJ

   Jarenlange ervaring

   De Slager Al ruim 20 jaar een thuisbezorgslagerij, waarbij wij zowel horeca, particulieren als zorginstellingen leveren. Kwaliteit, service en continuïteit staan bij ons voorop.
  • KWALITEIT

   Ruime keuze

   Kipfilet Door de grote variëteit aan klanten en hun bijbehorende wensen is ons assortiment zeer breed. Kwaliteit staat daarbij voorop. Hierdoor durven wij te garanderen dat we voor elke gelegenheid een heerlijk stukje vlees kunnen garanderen.

Kwaliteitsvlees bestellen

Maps adres

Adres

De Alde Mar 24
9035 VP
Dronrijp

T (0517) 23 12 00

contact

Volg ons op

Volg of bericht ons op :

social insta box color 64   social facebook box blue 64  whatsApp logo100px

;